Verstappen: “Kwalificatie is in Singapore de sleutel tot succes”

17 september 2019 — Max Verstappen kijkt er naar uit om in Singapore te racen. Red Bull en Verstappen zullen op het stratencircuit van Singapore dan ook veel competitiever zijn dan de voorbije twee races in Monza en Spa-Francorchamps.

Dit bericht bekijken op Instagram

P8 after a difficult race for us. The next few races should be better, so aiming to bounce back then ߑʰߏ» #KeepPushing #ItalianGP ߇ΰ߇¹

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

“Singapore is een geweldig circuit en de stad ziet er ’s avonds schitterend uit,” zo valt te lezen op de website van Verstappen.

“Ik kan er wel van genieten om onder kunstlicht te rijden: het geeft de baan meer karakter. En ik vind het wel leuk dat het weekend zo anders is dan een normale race. De baan zelf is zeer veeleisend. Het is heet, het is fysiek en je zweet veel, maar het is een van mijn favorieten. Er zijn veel bochten, een mix van snelle en langzame bochten, plus een paar medium snelle bochten met weinig uitloopstroken. Het is dus een heel gevarieerd circuit.”

Op het stratencircuit van Singapore kwam Red Bull Racing de voorbije jaren sterk voor de dag. Ook dit jaar verwacht Verstappen dat ze competitief zullen zijn.

“Het is ook een race waar we het gewoonlijk beter doen dan op circuits als, laten we zeggen, Spa en Monza. Vorig jaar finishte ik als tweede in Singapore, dus hopelijk hebben we hier dit jaar ook weer een goed weekend,” meent Verstappen.

“Inhalen is hier heel lastig, dus de kwalificatie is de sleutel, daar moet je echt pieken!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België