logo
 

Verstappen kwalificeert zich als derde: “Ze waren te snel”

25 mei 2019 — Max Verstappen kwalificeerde zich in Monaco als derde voor de race. De Nederlander is best tevreden met dat resultaat.


“Ze waren te snel”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Mijn ronde in Q2 was goed, maar tijdens mijn eerste ronde in Q3 verloor ik door koude banden wat tijd in de eerste bocht. Maar het was nog steeds geen verkeerd rondje.”

“Als je zo pusht door deze straten gaat je hartslag best wel omhoog. En bij mijn tweede rondje was de outlap te langzaam. Ook nu had ik in bocht 1 te koude banden en dan zie je dat je twee tienden verliest en dan kun je het niet meer riskeren. Daarna heb ik besloten mijn ronde af te breken.”

Een bedreiging vormen voor beide Mercedes-rijders kon Verstappen niet, al is hij wel erg tevreden dat hij de race als derde kan aanvatten.

“P3 is prima, want tien minuten voor de start van de kwalificatie zat er nog geen vloer onder de auto. De monteurs hebben goed werk afgeleverd door de auto op tijd klaar te krijgen,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België