Verstappen kwalificeert zich als tweede: “We waren er zo dicht bij”

16 september 2017 — Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met de tweede tijd. Net geen polepositie dus voor Verstappen, die uiteraard een beetje ontgoocheld was.


Tijdens de derde oefensessie liet Max Verstappen de snelste tijd noteren en ook tijdens Q1 en Q2 was er een F1-bolide van Red Bull helemaal bovenaan terug te vinden. Tijdens Q3, wanneer het er echt toe doet en om de polepositie wordt gestreden, was het echter Sebastian Vettel die in zijn Ferrari de polepositie claimde.

Het zorgde voor enige ontgoocheling bij Max Verstappen, die uiteindelijk tijdens de kwalificatie iets meer dan drie tienden moest toegeven op Vettel.

“Jammer, we waren zo dichtbij,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Mijn laatste ronde was niet goed genoeg, maar we waren er dichtbij dus daar ben ik toch wel blij mee.”

Verstappen beseft dat inhalen tijdens de race erg moeilijk zal worden. Hij zal dan ook vooral tijdens de start en de eerste ronde iets proberen forceren.

“Het zal moeilijk worden om Sebastian voorbij te gaan gedurende de race, dus we zullen zien wat we kunnen doen in de eerste ronde,” blikt Verstappen vooruit naar de race.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië