Verstappen kwalificeert zich als vierde: “Dit was het beste wat erin zat”

21 juli 2018 — Max Verstappen kwalificeerde zich op de Hockenheimring als vierde voor de GP van Duitsland. Een beter resultaat was volgende de Nederlander onmogelijk.


“Ik ben redelijk tevreden. Dit was het beste dat we konden doen. Je probeert er het beste van te maken maar je moet realistisch zijn. In de kwalificatiemodus komen we in sector twee veel tekort. Bovendien had ik wat problemen met de balans in Q1 en in Q2 met de zachte banden onder de auto was het nog niet helemaal opgelost. Ik denk dat ik Q3 wel had gehaald als ik nog een run had gedaan op die softs, maar dan is het heel krap en wil je natuurlijk niet als elfde eindigen. Daarom hebbben we toch maar ultrasofts eronder gedaan.”

De vierde startplaats en de getoonde snelheid in de vrije trainingen bieden perspectief voor de race morgen, volgens Max: “We moeten eerst kijken of we met de ultrasofts lang kunnen doorgaan. Van daaruit zien we het wel. Hopelijk zitten we er in de race iets dichterbij, waar ik vrij zeker van ben. De auto is snel en we starten als vierde dus er is veel mogelijk. De temperaturen zullen ook anders zijn dan op vrijdag, dus dat is voor iedereen nog een onzekerheid.”
Na zijn snelste tijd tijdens de tweede oefensessie gisteren leken Red Bull en Verstappen vandaag kans te maken op de polepositie. Uiteindelijk moest Verstappen tevreden zijn met de vierde tijd en moest Verstappen ook erkennen dat ondanks de pech voor Hamilton er vandaag geen beter resultaat mogelijk was.

“Ik ben redelijk tevreden. Dit was het beste dat we konden doen,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Je probeert er het beste van te maken maar je moet realistisch zijn. In de kwalificatiemodus komen we in sector twee veel tekort. Bovendien had ik wat problemen met de balans in Q1 en in Q2 met de zachte banden onder de auto was het nog niet helemaal opgelost. Ik denk dat ik Q3 wel had gehaald als ik nog een run had gedaan op die softs, maar dan is het heel krap en wil je natuurlijk niet als elfde eindigen. Daarom hebbben we toch maar ultrasofts eronder gedaan.”

“Verstappen hoopt tijdens de race op zijn minst te kunnen strijden voor een podiumplaats. De goede snelheid van op vrijdag geeft alvast vertrouwen voor de race.

“We moeten eerst kijken of we met de ultrasofts lang kunnen doorgaan. Van daaruit zien we het wel. Hopelijk zitten we er in de race iets dichterbij, waar ik vrij zeker van ben. De auto is snel en we starten als vierde dus er is veel mogelijk. De temperaturen zullen ook anders zijn dan op vrijdag, dus dat is voor iedereen nog een onzekerheid,” aldus Verstappen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België