Verstappen kwalificeert zich als vijfde: “Dit is beter dan verwacht”

25 maart 2017 — Max Verstappen heeft zich als vijfde gekwalificeerd voor de GP van Australië. De Nederlander blikt tevreden terug op zijn kwalificatie.


De oefensessies verliepen niet zo vlot voor Verstappen en dan is een vijfde plaats op de startgrid best goed, dat vindt ook Verstappen.

“Het ging beter dan verwacht”, valt te lezen op ‘verstappen.nl’. “De auto reageert heel gevoelig op veranderingen van de afstelling. De ene keer heb je heel veel last van overstuur en dan weer onderstuur. Het was een wisselvallig weekend tot nu toe, we hebben niet veel kunnen rijden en als je dan vijfde staat met een redelijk goede balans in de auto mogen we wel tevreden zijn.”

Verstappen hoopt dat hij morgen tijdens de race een goede start kent. Inhalen op het circuit van Albert Park is immers niet eenvoudig.

“Inhalen is sowieso heel moeilijk: vorig jaar al maar nu met de bredere auto’s is dat een stuk lastiger geworden. Hopelijk heb ik een goede start. Achter ons is weinig dreiging en voor ons zijn ze redelijk snel, dus ik denk dat het voor mij een vrij eenzame race zal worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België