logo
 

Verstappen kwalificeert zich op derde startrij: “Het hoogst haalbare”

01 september 2018 — Ondanks dat ook Max Verstappen gebruik maakte van de Spec C-motor van Renault moest Verstappen tijdens de kwalificatie op het circuit van Monza tevreden zijn met de vijfde tijd. Meer zat er volgens Verstappen gewoonweg niet in.


“We hebben er het beste van proberen te maken en de vijfde plek is het maximale dat er vandaag in zat. We zitten vrij ver van de top af,” zei Verstappen na afloop tegenover zijn officiële website.

“Tijdens mijn laatste run in Q3 had ik geen slipstream, maar dat zou me toch geen betere startplek opgeleverd hebben. Dan hadden we alleen iets dichterbij gestaan.”

Ondanks het feit dat hij Ferrari en Mercedes niet kon bedreigen is Verstappen best tevreden over de nieuwe verbeterde Renault-motor.

“Die is iets beter, absoluut. Het is een stap vooruit, ik denk ongeveer anderhalf tiende per rondje. Hopelijk brengt dat ons iets dichter bij de top, maar het gat is natuurlijk wel groot.”

Wat de race betreft lijkt ook dan een vijfde plaats het hoogst haalbare: “Ferrari en Mercedes zullen te snel voor ons zijn. We gaan onze eigen race rijden en zien wel of er voor ons iets gebeurt. Achter mij zit eigenlijk geen concurrentie, wat dat betreft rijden we een beetje in een niemandsland.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België