Verstappen maakt kennis met ‘Wall of Champions’: “Ik kon niets meer doen”

08 juni 2019 — Max Verstappen eindigde de tweede oefensessie voor de GP van Canada pas als dertiende nadat hij tegen de 'Wall of Champions' reed. De aanrijding kwam er na een incident met teamgenoot Pierre Gasly.


Tijdens de tweede oefensessie zagen we Max Verstappen op het langste rechte stuk naderen op Pierre Gasly. Verstappen kwam ter hoogte van de chicane vlakbij Gasly en raakte vervolgens in de muur. Het grootste deel van Verstappen zijn oefensessie zat er daardoor op.

“Ik weet niet precies wat er gebeurde. Pierre Gasly reed voor mij. Er was hem verteld om zijn snelheid op te voeren. Ik kreeg wat last van onderstuur achter Pierre en ik raakte de muur,” zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website.

“Er was niets meer aan te doen. Het is uiteraard wel jammer, want we hebben wat tijd ermee verloren.”

Verstappen is echter positief over de snelheid van zijn Red Bull RB15 op het Circuit Gilles Villeneuve.

“Normaal gezien hadden we voor de vierde tijd kunnen gaan. De balans was oké, maar we zullen nog wel wat grip moeten vinden. De baan was ook nog erg glad en stoffig, wat niet in ons voordeel werkte,” aldus Verstappen.

“Ik heb wel vier of vijf tear-offs gebruikt, terwijl ik er normaal niet eens één nodig heb. In de lange runs zijn we wel competitief. We hebben genoeg werk voor de boeg en we moeten nog wat finetunen, maar het is verder niet iets dramatisch.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België