Verstappen: “Maakt niet uit of ik nog tweede word in het kampioenschap”

27 november 2020 — Max Verstappen laat weten dat het niet uitmaakt of hij nu tweede of derde eindigt in het kampioenschap, het belangrijkste is dat hij blij is met de manier waarop hij racet.

De jonge Nederlander bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap en met zevenentwintig punten achterstand op Valtteri Bottas is het nog mogelijk om tweede te worden. Maar daar ligt Verstappen naar eigen zeggen niet echt wakker van.

“Het maakt niet echt uit, de tweede of derde plaats,” aldus Verstappen in Bahrein. “Ik wil gewoon een goed resultaat behalen. Als dat dan betekent dat ik derde eindig in het kampioenschap, maar het seizoen afsluit met drie positieve races, dan ben ik daar tevreden mee.”

Na een positief einde van het seizoen vorig jaar begon Verstappen dit jaar als uitdager van Lewis Hamilton maar al snel werd duidelijk dat dat te hoog gegrepen was, de Red Bull RB16 was niet opgewassen tegen de bolide van Mercedes.

“Bij de eerste race was het al vrij duidelijk dat we er te ver afzaten,” gaat Verstappen verder. “Waarom? Ik bedoel, dat weet ik niet, want anders zouden we de dingen al veranderd hebben als we wisten waarom.”

“Ik denk dat iedereen keihard werkt, dat staat buiten kijf. Maar er zijn veel teams die hard werken natuurlijk. Wij hebben nog een inhaalbeweging te doen maar het is moeilijk om precies aan te wijzen waarom.”

In Turkije was Verstappen al zeer te spreken over de updates aan zijn auto maar hij verwacht dat er zich in Bahrein een beter beeld over gevormd kan worden.

“Ik bedoel, het is altijd moeilijk te zeggen, vanwege de omstandigheden, maar ik heb een paar nieuwe onderdelen getest, en ze waren zeker positief,” zei hij.

“Dus ik kijk er gewoon naar uit om hier naar Bahrein te komen, waar we natuurlijk al wat meer informatie hebben met deze auto’s van de laatste paar jaar, dus ik wil gewoon zien hoe het hier werkt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed kan zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België