Verstappen maakt zich geen zorgen ondanks traagste tijd

23 februari 2016 — Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn eerste testdag met de STR11.


Verstappen parkeerde tijdens de ochtendsessie zijn wagen even aan de kant. Er bleek achteraf gezien geen probleem te zijn.

“Uiteindelijk bleek het niets te zijn. We dachten dat we iets op de data zagen, dus hebben we de auto uit voorzorg stilgezet. Je kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen,” zei Max Verstappen tegenover ‘verstappen.nl’.

Aan het einde van de testdag moest Verstappen met een tijd van 1.26.539 tevreden zijn met de traagste tijd, al maakt hij zich daar geen zorgen over.

“Nee ik maak me geen zorgen, de auto wordt voor de tests van volgende week nog aangepast waardoor we meer aan de afstelling kunnen werken. Daar focusen we nu dus nog niet op. We hebben ook alleen met medium compound banden gereden, snelle tijden zijn op dit moment totaal niet belangrijk voor ons. We hebben ons vandaag gefocust op de lange runs. We moesten kilometers maken, de auto leren kennen,” aldus Verstappen.

Vorig jaar reed Verstappen nog met een Renault-motor achterin zijn Toro Rosso, vanaf dit seizoen is dat met een Ferrari-motor uit 2015 en dat verschil is volgens Verstappen goed merkbaar.

“We hebben voelbaar meer pk’s, de accelleratie is beter en je helm wordt door de wind wat meer omhoog getrokken omdat je meer topsnelheid hebt. De samenwerking met Ferrari verloopt heel erg prettig.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenToro Rosso

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië