Verstappen: “Mijn inhaalmanoeuvre in Austin was niet correct”

21 december 2017 — Max Verstappen heeft altijd volgehouden dat er helemaal niets mis was met zijn inhaalmanoeuvre op Kimi Raikkonen in de finale van de GP van de VS afgelopen seizoen, tot deze week.


Misschien is het wel de kerstsfeer die de jonge Nederlander er toe brengt om toe te geven dat hij terecht bestraft werd voor zijn actie op Kimi Raikkonen in Austin. Het was één van de momenten van het seizoen, Max Verstappen knokte zich vanaf een zestiende plaats naar het podium door in één van de laatste bochten Kimi Raikkonen te grazen te nemen.

Het Nederlandse wonderkind werd echter voor de podiumceremonie al teruggeroepen omdat de stewards beslist hadden om hem te bestraffen. Hij had het namelijk niet zo nauw genomen met de ‘track limits.’ Reuring, ophef en consternatie bij zowel de fans als bij bepaalde kenners, Mark Webber liet bijvoorbeeld optekenen dat hij het een ‘shit decision’ vond van de stewards. 

Ook Max Verstappen bleef volhouden dat er helemaal niets mis was met zijn actie en legde openlijk de schuld bij de stewards. Na het seizoen lijkt de jonge Nederlander tot inkeer te zijn gekomen en laat hij weten dat zijn inhaalactie niet correct was.

“Het is normaal dat je in een eerste opwelling reageert in de zin van: ‘Waarom? Het was een geweldige actie,’” aldus Verstappen. “Als je dan naar de regels kijkt moet je concluderen dat het niet correct was. Dat bewuste weekend ging er trouwens niets volgens het boekje. Verschillende rijders respecteerden de grenzen van de baan niet en ze kwamen er telkens zonder bestraffing vanaf.”

“Uiteindelijk was het een fijne race en iedereen heeft van de opwinding genoten tot aan de finish. Het is natuurlijk geweldig als je van de zestiende plaats naar het podium kan racen maar een vierde plaats is ook niet mis. Ik had er niet zoveel moeite mee als sommige mensen denken, ik had er snel vrede mee genomen.”

Hoewel zijn actie niet volgens de regels was beschouwd hij ze toch nog steeds als zijn mooiste inhaalactie van het jaar.

“Dit jaar heb ik niet veel inhaalacties op mijn naam. Met deze wagens is het enkel mogelijk om in te halen op het rechte stuk en dat geeft niet hetzelfde soort voldoening als vorig jaar,” besluit Verstappen. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België