Verstappen: “Mijn vader zou me in mijn *** getrapt hebben”

22 september 2015 — Max Verstappen reageerde op zijn geheel eigen manier op de vragen van de journalisten toen die hem vroegen naar de teamorders die hij negeerde aan het einde van de GP van Singapore.


Verstappen kende een tegenvallend begin van de GP van Singapore. Hij bleef immers stilstaan op de startgrid en moest met een ronde achterstand aan de race beginnen. Nadien profiteerde Verstappen echter optimaal van een safety car-fase om zich te ontdubbelen en vervolgens een ijzersterke race te rijden die beloond werd met een achtste plaats en enkele wk-punten.

Tegen het einde van die sterke race kreeg Verstappen echter over de boordradio te horen dat hij teamgenoot Carlos Sainz moest voorbijlaten. Verstappen repliceerde met een oorverdovend “Noooo !!!” over de boordradio en negeerde de teamorders. Opvallend genoeg erkende teambaas Franz Tost schuld en zei hij dat Verstappen het bij het rechte eind had om de teamorders te negeren.

Toen Verstappen gevraagd werd of zijn vader akkoord was met het feit dat hij de teamorders negeerde gaf Max een gevat antwoord: “Ja! Hij zei me dat hij me in mijn *** zou getrapt hebben indien ik hem voorbij had gelaten.”

“Na de tweede keer maakte ik het redelijk duidelijk dat ik het niet wou doen en uiteindelijk zeiden ze mij dat het de juiste beslissing was. Het is redelijk duidelijk, wanneer je op een verschillende strategie staat dan laat je hem passeren, maar niet wanneer je op dezelfde strategie staat,” besluit Verstappen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België