Verstappen moet opgeven: “Mijn rempedaal viel weg”

08 juli 2018 — Voor Max Verstappen liep de GP van Groot-Brittannië af met een sisser. Door een remprobleem spinde de Nederlander en moest hij uiteindelijk opgeven.


“Gelukkig heb ik bij de start niks geraakt. In de eerste ronde trapte ik op de rem in bocht drie en ging de rem tot de grond,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Ik kreeg toen al een waarschuwing van een brake-by-wire probleem. Daarna deed hij het weer prima, wat heel raar was. Normaal is het dan al klaar. We hebben daarna weer goed de snelheid op kunnen pakken.”

Tijdens het vervolg van de race probeerde Verstappen vooral zijn banden te managen Op de rechte stukken was Verstappen te traag om andere wagens in te halen. Tegen het slot van de race sloeg het noodlot echter toe en kreeg Verstappen opnieuw af te rekenen met remproblemen.

‘Ik remde aan voor bocht zestien. Het hele rempedaal viel weg, waardoor de achterwielen blokkeerden en ik van de baan af spinde. Toen ik wilde wegrijden bleef de auto in de eerste versnelling hangen. Ik denk dat het een elektronisch probleem van het brake-by-wire systeem was en niet iets met de versnellingsbak.”

Verstappen was uiteraard bijzonder teleurgesteld dat hij na zijn overwinning in Oostenrijk de veelbesproken triple-header met een opgave moet afsluiten.

“Het is geen fijne manier om de triple-header af te sluiten, maar gelukkig was de laatste race goed en de twee races daarvoor ook. Dit is racen. Ik heb het al vaker meegemaakt en het zal in de toekomst ook nog gebeuren, maar natuurlijk was ik hier liever als vijfde gefinisht om punten te verzamelen, want nu hebben we niets,” besloot Verstappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België