Verstappen moet opgeven na aanrijding bij de start: “Dit is gewoon pech”

14 mei 2017 — Voor Max Verstappen kon het contrast met vorig jaar niet groter zijn. Vorig jaar won Verstappen immers geheel verrassend de GP van Spanje, een jaar later zat zijn race er na de eerste ronde al op door een aanrijding.


Heel wat Nederlandse fans waren naar het Circuit de Barcelona-Catalunhya afgereisd om Verstappen aan te moedigen. Stiekem hoopten ze op een herhaling van vorig jaar, al zal menig Nederlander ook wel realist geweest zijn. Een podiumplaats was waarschijnlijk het hoogst haalbare geweest, iets wat teamgenoot Daniel Ricciardo ook daadwerkelijk behaalde.

Voor Verstappen zat de race er bij de start echter al meteen op. Bottas reed immers tegen Kimi Raikkonen, waarna de Fin zijn Ferrari tegen de wagen van Verstappen vloog. De race van zowel de Fin als Verstappen zat er daardoor meteen op.

“Ik zag opeens een Ferrari naar links ketsen”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Ik liet nog wat ruimte. Het had ook zomaar goed kunnen gaan: als die andere twee elkaar niet geraakt zouden hebben, dan had ik meteen twee plekken gewonnen. Dat was deze keer helaas niet het geval.”

Volgens Verstappen was er zeker en vast een gat waarin het mogelijk was om ongeschonden door de eerste bochtencombinatie te geraken.

“Absoluut, anders ga ik daar niet zitten. Het is gewoon jammer. Ze raken elkaar aan de binnenkant, waardoor ik weer aan de buitenkant geraakt wordt. Dat betekende helaas het einde van mijn race. Jammer genoeg geen punten, maar we gaan weer verder.,” besluit Verstappen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België