“Verstappen moet uitkijken met wat hij zegt, zeker over Brazilianen”

17 april 2017 — Felipe Massa heeft Max Verstappen gewaarschuwd dat hij moet uitkijken wanneer hij iets tegenover de media zegt. De opmerking van Massa komt er nadat Max Verstappen in een reactie na zijn kwalificatie lachte met het feit dat Massa een Braziliaan is en dat het daarom geen zin heeft om met Massa te praten.


Na afloop van de kwalificatie was Verstappen ontevreden omdat Felipe Massa hem zou gehinderd hebben vlak voordat hij aan zijn snelle ronde zou beginnen. Verstappen was daarover niet te spreken en toen hij gevraagd werd of hij daarover een gesprek met Felipe Massa zou aangaan antwoordde Verstappen: “Wel, het is een Braziliaan, dan valt er weinig te bespreken!”.

De opmerking werd redelijk luchtig gemaakt, zonder serieuze bijbedoelingen maar Felipe Massa sprak Verstappen er later tijdens het raceweekend wel over aan.

“Ik vertelde hem dat hij moet opletten met wat hij zegt. Er komt immers nog een Braziliaanse GP tegen het einde van het jaar en hij zal daar nog moeten racen. Ik heb gezegd dat hij moet opletten met wat hij allemaal zegt,” zei Massa tegenover de Braziliaanse radiozender ‘UOL Esporte’. “Het was zonder twijfel niet juist om zo over de Brazilianen te spreken, zonder dat je weet waarover dat je het hebt.”

Massa trof naar eigen zeggen bovendien geen schuld, iets dat bevestigd werd door de stewards, aangezien die hem geen straf oplegden. Volgens Massa zocht Verstappen simpelweg een schuldigde voor zijn eigen mindere prestatie.

“Hij wist niet waarover hij het had want ik deed niets dat hem stoorde. Hij zocht gewoon een reden waarom hij verslagen werd door zijn teamgenoot en hij had iemand nodig om de schuld te geven,” aldus Massa.

“Ik zei tegen hem: ‘Hetzelfde is gebeurde tussen Nico Hulkenberg en mezelf en heb je iemand horen klagen?’ Alvorens je aan een ronde begint moet je je in de best mogelijke positie bevinden. Indien dat jou niet lukt dan is het je eigen fout.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België