“Max Verstappen moet zijn excuses aanbieden voor mongool-uitspraak”

26 oktober 2017 — Volgens Mika Salo moet Max Verstappen zijn excuses aanbieden bij Garry Connelly, de steward die hij een mongool noemde.


Na een tijdstraf van vijf seconden verloor Max Verstappen zijn podiumplaats tijdens de GP van de Verenigde Staten. Te midden van alle ontgoocheling en frustraties zei Verstappen voor de camera van ‘Ziggo Sport’ dat een mongool van een steward hem nog maar eens benadeelde.

Verstappen doelde daarmee op steward Garry Connelly, die hem ook vorig jaar in Mexico een podiumplaats ontnam door een tijdstraf uit te spreken. Volgens collega-steward Mika Salo moet Verstappen echter bij Conelly zijn excuses aanbieden.

Salo laat daarmee nogmaals merken dat hij zich duidelijk niet laat imponeren door de doodsbedreigingen die hij kreeg, vooral vanuit Nederland.

“Hopelijk beseft Max dat het niet juist is om zo’n uitspraken te doen,” aldus Salo. “Het is gewoon brutaal.”

“Indien hij zelf niet kalmer wordt dan zal de sport zelf moeten ingrijpen,” uit Salo nog een waarschuwing aan het adres van de Nederlander.

Komend weekend zal Verstappen alvast geen tegenwind ondervinden van Connelly en Salo. Zij maken dan immers geen deel uit van het panel met stewards.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België