Verstappen na derde tijd: “Geen idee of we vooraan gaan kunnen meedoen”

12 april 2019 — Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie op het Shanghai International Circuit de derde tijd. Op zich een erg bemoedigend resultaat maar Verstappen durft zich voor de rest van het raceweekend niet aan een voorspelling wagen.


“Het is nog een beetje vroeg om te zeggen dat we vooraan meedoen”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Maar het ziet er een stuk beter uit dan in Bahrein. Daar ben ik zeker heel erg blij mee. We zijn er natuurlijk achter gekomen wat daar het probleem was, dus we hadden daarom ook wel verwacht dat het hier beter zou gaan. Ik denk dat we vandaag een goede balans in de auto hadden, dus ook daar ben ik erg tevreden over.”

Verstappen deed het in de Red Bull RB15 naar eigen zeggen niet alleen goed over de kortere runs, ook de lange runs verliepen naar verluidt goed.

“Het ging oké,” aldus Verstappen. “Alleen zijn de zachte banden vrij zwak, omdat ze redelijk snel slijten. Dat maakt het wat minder leuk om te rijden, omdat je de hele tijd goed op de banden moet letten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België