Verstappen na eerste oefensessies: “Dit is een positieve start”

23 maart 2018 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste twee oefensessies voor de GP van Australië. "Een positieve start" aldus Verstappen.

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tijdens de tweede oefensessie reed Verstappen de tweede tijd, op iets meer dan een tiende van Lewis Hamilton in de Mercedes. Verstappen is dan ook tevreden na de eerste dag in Melbourne, al is er uiteraard ook ruimte voor verbetering.

“Dit is een positieve start van het weekend”, zo valt te lezen op de website van Verstappen. “Het is na de testdagen in Barcelona natuurlijk nog een beetje gissen waar je staat, maar ik ben tevreden over hoe het vandaag is gegaan. De auto doet het hier vrij goed en daar ben ik erg blij mee. Er kunnen uiteraard nog een aantal dingen verbeterd worden, maar ik ben positief.”

Verstappen hoopt dat het tijdens de kwalificatie en de race zal regenen. Op dat vlak zou het weer Red Bull en Verstappen een handje kunnen toesteken want er wordt inderdaad regen voorspeld.

“Dat zou ons moeten helpen. In de regen ben je namelijk niet zo afhankelijk van de motor. Onze auto doet het normaal gesproken vrij goed in de regen en ik vermaak mezelf ook wel altijd als het nat is. Laten we hopen dat het zaterdag regent!”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België