Verstappen na F1-ritje in de sneeuw: “Het was echt genieten!”

15 januari 2016 — Max Verstappen heeft serieus plezier beleefd aan zijn F1-demo op de beroemdste afdaling van de Alpen, de Hahnenkamm in Kitzbühel.


“Met een Formule 1-auto door de sneeuw rijden, was erg leuk!”, zei Verstappen na afloop van zijn demo tegenover zijn officiële website. “Het was met min dertien graden wel koud vanmorgen. In mijn race-overall was dat fris. Het was glad en glibberen met de auto en er was niet veel ruimte bovenop die berg. Het leverde wel hele mooie beelden op!”

Een F1-bolide, dat betekent veel pk’s. Nu ook de winter eindelijk België lijkt te bereiken beseffen we zelf ook als chauffeur dat het opletten geblazen is op een gladde baan. Maar wat moet dat dan betekenen voor een F1-bolide met heel wat pk’s die in de sneeuw gaat rijden?

“Ik moest shortshiften en kon dus niet de hele versnelling gebruiken. Een F1-auto is niet gebouwd om in te sneeuw te rijden en ligt eigenlijk te laag. Maar het ging beter dan verwacht. Een hele donut kon ik niet maken, want dan groef de auto zich in de sneeuw vast. Maar een halve donut lukte wel. Mooi dat er zoveel mensen aanwezig waren, leuk!”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België