logo
 

Verstappen na tijdstraf vierde: “Jammer, maar leuke race gehad”

26 mei 2019 — Max Verstappen eindigde de GP van Monaco als vierde na een tijdstraf voor een unsafe release tijdens zijn pitstop, de Nederlander heeft echter genoten van de race.

“Het is jammer van de tijdstraf, maar ik heb vandaag alles gegeven om aan Lewis voorbij te kunnen”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen.

Verstappen reed rondenlang vlak achter Lewis Hamilton maar slaagde er niet in om de Brit te passeren. Aan het einde van de race ondernam hij een poging op Hamilton, er was contact, maar Hamilton bleef aan de leiding.

“Ik wist dat hij op zachtere banden reed en langzamer moest rijden om deze te sparen. Ik begon na onze pitstops dan ook te pushen. Lewis moest hierdoor weer harder gaan rijden, waardoor zijn banden het zwaar kregen. Ik zag dat hij het op bepaalde punten moeilijk had en kon vanaf dat moment ook gaan aanvallen.”

Enkel ter hoogte van de de chicane kan je in Monaco echt proberen om in te halen. In de tunnel verloor Verstappen echter steeds een beetje de aansluiting met Hamilton.

“Het probleem was dat je bij het ingaan van de tunnel niet dicht genoeg achter je voorganger zit om een aanval te plaatsen, dus ik heb gewoon geprobeerd om de druk erop te houden. Ik zat met mijn voorvleugel zowat tegen de onderkant van zijn vloer aan, maar je kan hier gewoon niet inhalen. Met een paar ronden te gaan probeerde ik het nog, maar we raakten elkaar hierbij heel even.”

Over het algemeen is Verstappen ondanks een beetje teleurstelling toch tevreden over zijn race.

“Het is jammer, want we hadden het de hele race eigenlijk dik verdiend. We waren ook echt snel. Ik heb desondanks een leuke race gehad en als je kijkt naar onze snelheid en prestaties, hebben we het gewoon goed gedaan,” besloot Verstappen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België