Verstappen na vierde tijd: “Het verschil is niet zo groot als het lijkt”

24 maart 2018 — Max Verstappen blikt positief terug op de eerste kwalificatie van het nieuwe F1-seizoen. De Nederlander kwalificeerde zich als vierde en gaat er vanuit dat hij tijdens de race op zijn minst de strijd met Ferrari kan aangaan.

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tijdens Q3 zag het er even naar uit dat Max Verstappen een gooi zou kunnen doen naar zijn eerste polepositie. Na de eerste runs stond Verstappen derde, op amper een handvol duizendsten van Hamilton en Vettel.

Na de tweede run moest Verstappen echter tevreden zijn met de vierde tijd, op ruim zeven tienden van Hamilton. Desondanks is Verstappen tevreden en verwacht hij dat het verschil tijdens de race een stuk kleiner zal zijn.

“We hebben het rustig opgebouwd en ik denk dat het op zich wel redelijk ging vandaag”, zo valt te lezen op de website van Verstappen. “En ja, Lewis, je weet dat ze bij Mercedes de motor opendraaien en daar kom je sowieso niet aan. In mijn laatste rondje in Q3 maakte ik een foutje in bocht 13, waar ik twee tienden verloor. Je komt daarna bij de laatste twee bochten ook niet goed uit, omdat de banden oververhit zijn. Maar we zitten dicht bij Ferrari en dat is positief.”

Wat de race betreft durft Verstappen zich niet aan een concrete voorspelling te wagen.

“We moeten even afwachten of we met de super zachte banden voor de race de goede keus hebben gemaakt. Voor ons is het waarschijnlijk de beste keuze afgaande op wat we gisteren zagen. En ja, we gaan het zien, de banden zijn iets harder waardoor de eerste rondjes iets lastiger zijn, maar je kunt hier toch niet inhalen dus als je dan een seconde langzamer rijdt maakt dat toch niet uit. Maar hopelijk kunnen we ook wat langer door.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België