logo
 

Verstappen na vijfde tijd: “Ik was het ritme kwijt”

07 oktober 2017 — Max Verstappen liet vandaag de vijfde tijd optekenen tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Japan. Door de gridstraf van Valtteri Bottas mag de Nederlander morgen vanaf plek vier starten.


Lewis Hamilton behaalde vanmorgen met een nieuw baanrecord de pole voor teamgenoot Bottas en rivaal voor de wereldtitel Sebastian Vettel. Ricciardo en Verstappen klokten respectievelijk de vierde en vijfde tijd maar door een versnellingsbakwissel van Bottas schuiven de Red Bulls dus elk een plaatsje naar voor.

“Het was best OK,” aldus Verstappen. “Het kon misschien een beetje beter maar we hadden voor verschillende strategieën gekozen op beide wagens. Ik reed met wat meer downforce rond dan Daniel en daarom was ik wat trager op de rechte stukken maar wat sneller in de bochten. Misschien was dat vandaag niet de beste strategie maar wie weet is het morgen wel de beste.”

“Morgen zal het een stuk warmer zijn, maar het blijft moeilijk om te bepalen welke de juiste keuze zal zijn. Als we vandaag een seconde in de kwalificatie verliezen kunnen we moeilijk plots gaan zeggen dat we morgen voor de overwinning zullen gaan. We zien wel.”

Niet alles liep van een leien dakje vandaag want na zijn eerste snelle ronde in Q3 zagen we een nee schuddende Verstappen over de streep komen.

“Ik was buiten gereden met wat meer voorvleugel en dat maakte dat, als ik wat sneller ging, de auto veel last had van overstuur. Daarna ben ik terug de pits ingereden en toen was ik helemaal het ritme kwijt. Normaal gesproken ga je steeds harder en harder maar vandaag ging ik langzamer. Dat neemt niet weg dat we gewoon te traag waren. Het is wat het is, we moeten er gewoon het beste van maken.”

Max legt ook de pijnpunten bloot van de RB13 en dan komt steeds een gebrek aan puur vermogen bovendrijven.

“Dit seizoen worden er meer bochten vol gas genomen en kan je ze min of meer als een recht stuk beginnen te aanzien. Dat is wat pijnlijker voor ons en bovendien is het hier niet zo warm als in Maleisië, daar kunnen we ook geen voordeel uit halen dit weekend.”

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België