Verstappen na vijfde tijd: “Snelheid tijdens de lange runs zit goed”

30 september 2016 — Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn twee eerste oefensessies voor de GP van Maleisië. De Nederlander is ook tevreden over de aanpassingen die aan het circuit van Sepang werden gedaan.


“Beide sessies verliepen niet slecht”, aldus Verstappen na afloop van de tweede oefensessie. “In de eerste vrije training hebben we ons tempo rustig opgebouwd. Het was even wennen door de nieuwe asfaltlaag op het circuit, we moesten de auto daarop aanpassen. In de korte ‘kwalificatie-runs’ kon de snelheid nog wat beter, maar in de lange runs kwamen we sterk voor de dag, daar kunnen we tevreden mee zijn. Het tempo op de zachte banden was redelijk in orde, maar er valt nog wat meer tijd uit te halen. Met de snelheid in de lange runs ben ik erg blij. Ik kon met de auto precies doen wat ik wilde. Ik kon de auto lekker de bocht in smijten zoals ik graag doe en hield evengoed nog een hoog tempo aan. Dat is erg positief.”

Verstappen is ook tevreden over de nieuwe asfaltlaag die het circuit van Sepang heeft gekregen, net als de verschillende andere wijzigingen die plaatsvonden.

“Het is hier leuker om te rijden dan vorig jaar. Het gripniveau is hoger, wat voor een coureur altijd leuker is dan dat de auto alle kanten op glijdt. Met name de laaste bocht is interessant, omdat je daar veel verschillende lijnen kunt rijden en toch op ongeveer dezelfde rondetijd uit komt. Welke lijn je kiest, hangt af van de staat van je banden.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België