Verstappen na vijfde tijd: “We staan waar we verwacht hadden”

01 september 2017 — Max Verstappen is tevreden met zijn vijfde tijd vandaag. Hij beseft echter dat de race, door de karakteristieken van het circuit alsook zijn gridpenalty, eigenlijk een verloren zaak is.


“De auto voelde okay. Natuurlijk is de afstelling altijd te verbeteren, maar qua snelheid staan we waar we verwacht hadden te eindigen,” aldus Max Verstappen tegenover zijn officiële website. “Monza is met haar lange rechte stukken lastig voor ons, met de low downforce afstelling. We maken er het beste van”.

Eerder op de dag kreeg Verstappen slecht nieuws. Hij kreeg immers een gridpenalty van vijftien plaatsen, al kwam dat niet als een verrassing.

“Dat zagen we aankomen. Omdat het geen grote verrassing was, maakt dat het makkelijker om te accepteren. We hebben ons weekend niet echt anders opgebouwd: ik had een normaal programma vandaag.”

Verstappen bekijkt het positief. Red Bull wil met de motorwissel een eventuele gridpenalty in Singapore vermijden, een circuit waarop Red Bull wel hoopt te scoren.

“Omdat Monza toch al niet gunstig voor ons is, hebben we hier de motor gewisseld. Singapore ligt ons beter, dus daar willen we geen risico’s lopen op gridstraffen. Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen zonder penalties uitrijden. We starten zondag iets verder achteraan. We zullen het wel zien in de race. Hopelijk kan ik genieten van veel inhaalacties.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië