Verstappen na zesde tijd: “Derde tijdens kwalificatie zou goed zijn”

23 mei 2019 — Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie de zesde tijd. Daar is de Nederlander gezien de problemen die hij had gematigd tevreden mee.


Na zijn tweede tijd in de eerste oefensessie, op een handvol duizendsten van Lewis Hamilton, moest Max Verstappen tijdens de tweede oefensessie genoegen nemen met de zesde tijd. Verstappen stond tijdens de sessie geruime tijd in de garage door een waterlek op zijn bolide.

“Wat rommel van de baan was in de luchtinlaat gekomen en dat zorgde ervoor dat de radiator lek ging. We moesten de radiator vervangen en dat kost natuurlijk tijd,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

Ondanks de tegenvaller blikt Verstappen positief vooruit naar de rest van het raceweekend en is hij vol vertrouwen.

“Ik kon vandaag nog aardig wat ronden rijden. Je probeert wat dingen tijdens de vrije training. Sommige dingen werken en sommige niet, maar het is allemaal in orde. De balans is oké en over het algemeen zit het met de snelheid wel goed,” meent Verstappen.

“Mercedes is te snel, maar we moeten het grote gat tussen Mercedes en de rest zien op te vullen. Ik denk dan ook niet dat we Mercedes onder druk kunnen zetten. Een derde plaats in de kwalificatie zou goed zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België