Verstappen na zesde tijd: “Het was slecht”

26 november 2017 — Max Verstappen was zichtbaar teleurgesteld en gefrustreerd na afloop van de kwalificatie. Op het Yas Marina geraakte Verstappen niet verder dan de zesde tijd, dit terwijl Ricciardo zijn Red Bull tussen beide Ferrari's op de vierde plaats kwalificeerde.


“Het was slecht”, vertelde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn website. “Maar ik heb al het hele weekend moeite met de balans van de auto. Ik ben er niet blij mee. We kregen de balans nu weer niet voor elkaar. Dan probeer je natuurlijk een zo goed mogelijk rondje te rijden, maar als het niet gaat, dan moet je ook accepteren dat het niet gaat. Meer dan de zesde plek zat er niet in vandaag.”

Tijdens zijn laatste snelle run verbeterde Verstappen zijn besttijd aanzienlijk maar toch kan Verstappen daar niet mee tevreden zijn. De balans van de wagen was immers niet goed.

“De rondes ervoor waren gewoon helemaal niet goed. Die laatste ronde was redelijk, maar ook daar was ik niet tevreden met de balans van de auto. Het was de hele tijd glijden, geen grip achter, dan weer onderstuur in de volgende bocht. Je kreeg er gewoon geen balans in,” aldus een gefrustreerde Verstappen.

“Je kunt ook niet echt iets aanpassen als je eenmaal de kwalificatie ingaat, dus dan is het een verloren zaak en probeer je gewoon een zo goed mogelijk rondje te rijden, maar dat is dan nog steeds niet goed genoeg. Ik weet niet wat er fout ging. Anders hadden we het zeker kunnen veranderen. We moeten nu begrijpen wat er fout ging en hopelijk kunnen we ervan leren voor de race morgen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België