Verstappen na zesde tijd: “Nog niet helemaal tevreden met de balans”

24 november 2017 — Max Verstappen is niet echt tevreden na afloop van de eerste twee oefensessies voor de GP van Abu Dhabi.


Op het Yas Marina circuit reed Verstappen tijdens de eerste en tweede oefensessie de derde en zesde tijd. Tijdens de eerste oefensessie was Verstappen slechts anderhalf tiend trager dan Vettel die de snelste was. Tijdens de tweede oefensessie was Verstappen echter ruim een seconde trager dan de besttijd van Lewis Hamilton.

Verstappen was dan ook niet echt tevreden maar hij hoopt wel dat de balans van de wagen nog verbetert tegen de kwalificatie en de race.

“De eerste vrije training was okay en de tweede training wat minder. Maar dat kwam omdat we wat dingen hadden aangepast, waar ik niet helemaal tevreden over was. Daar is een training voor, dat hoort erbij. We weten nu wel wat er werkt en wat niet werkt, dus dat passen we aan voor morgen,” zo valt te lezen op de website van Max Verstappen.

“Er is vandaag niets mis gegaan, dus wat dat betreft loopt het allemaal goed. Het moet steeds iets beter gaan. Ik denk niet dat we snel genoeg zijn om voor de winst te gaan en ik was ook nog niet tevreden met de balans. Hopelijk kunnen we er in de kwalificatie dichterbij zitten en dan zouden we in de race normaal gezien er nog dichter op moeten zitten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België