“Niemand houdt Lewis Hamilton nog van een nieuwe wereldtitel”

03 augustus 2020 — Na de GP van Groot-Brittannië, nog maar de vierde race van het seizoen, lijkt iedereen er van overtuigd dat Lewis Hamilton opnieuw wereldkampioen wordt, zo ook Max Verstappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Ondanks een lekke band in de slotronde slaagde Lewis Hamilton erin om de race te winnen, dit terwijl naaste rivaal en teamgenoot Valtteri Bottas eveneens door een lekke band buiten de punten finishte.

Het resultaat is dat Hamilton nu dertig punten voorsprong heeft op Bottas, daar waar dat voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië slechts vijf punten waren. Opnieuw de wereldtitel die naar Hamilton gaat.

Max Verstappen is alvast overtuigd van wel. Wanneer de Nederlander tijdens een online persconferentie gevraagd wordt of iemand Hamilton nog van een nieuwe wereldtitel kan afhouden antwoordt Verstappen vastberaden “Nee”.

Verstappen lijkt zichzelf geen kans meer te geven op de wereldtitel dit seizoen, net als dat hij ook Bottas blijkbaar geen kans geeft. Charles Leclerc, die eveneens in de persconferentie aanwezig was, lijkt Bottas wel nog enige kans te geven.

“Of iemand Lewis nog kan stoppen? Nee denk ik, alleen Valtteri heeft misschien nog een kans, maar daar houdt het op.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België