Verstappen niet bezorgd over de betrouwbaarheid van Honda

15 december 2018 — Max Verstappen laat weten niet bezorgd te zijn over de mogelijke onbetrouwbaarheid van de Honda-krachtbronnen volgend jaar. Hij stelt liever een snelle onbetrouwbare motor te hebben dan een motor die structureel traag blijkt te zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Line up the Bulls ⁣ߒʢc ⁣⁣ #F1 #ToroRosso #Honda #RedBull #Motorsport ߓ¸ x @gettyimages

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Met de nieuwe samenwerking met Honda volgend jaar komt er een einde aan een lange samenwerking tussen Red Bull en Renault. Hoewel ze samen de F1 domineerden tussen 2010 en 2013 raakte de relatie tussen de Oostenrijkse renstal en Renault de laatste jaren fel verzuurd.

Sinds de hybride-motoren hun intrede in de F1 deden lijkt Renault er maar niet in te slagen om het gat met Ferrari en vooral Mercedes te dichten. Doordat Renault sinds 2016 weer met een fabrieksteam aan de start staat werd Red Bull een klantenteam.

Al het voorgaande heeft Red Bull in de armen van Honda gedreven en de Oostenrijkse formatie hoopt op deze manier weer aan te knopen met de oude successen.

Het valt niet te ontkennen dat Honda dit jaar veel vooruitgang wist te boeken maar hun krachtbron is lang nog niet zo efficiënt als de exemplaren van Mercedes of Ferrari. Max Verstappen mikt volgend jaar op meer overwinningen en hij hoopt daarom dat de Honda-motor krachtiger is dan de motor van Renault.

“Ik denk dat het afgelopen jaar al vrij goed was,” aldus Verstappen bij ‘Sky.’ “Ze hebben veel motoren gebruikt omdat het gewoon mogelijk was, of ze moesten achteraan starten of er was iets anders gebeurd. Ik wil misschien wel liever een race winnen en daarna een motor opblazen in plaats van structureel traag te zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België