Verstappen niet blij met vijfde plaats: “We maakten totaal geen kans hier”

12 november 2017 — Max Verstappen reed een enigszins frustrerende Braziliaanse GP. De Nederlander deed gedurende de race meermaals zijn beklag over de banden en de wagen en finishte uiteindelijk als vijfde. Op het circuit van Interlagos had hij naar eigen zeggen "geen schijn van kans"


“De start was slecht”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Ik had teveel wielspin, ook omdat ik op de witte lijn startte en dat is sowieso niet handig. We kregen de auto niet goed voor elkaar op dit circuit, maar dit circuit ligt ons ook niet dus ik denk niet dat we terug bij af zijn.”

Verstappen ondervond tegen het einde van de race zoveel problemen dat hij een extra pitstop maakte, dat was mogelijk omdat hij voldoende voorsprong had om zijn positie ondanks de extra pitstop toch te behouden.

“Ik wilde niet blijven vechten met de auto, terwijl je hem gewoon naar huis wil brengen en bovendien was er toch niks meer te winnen. Dus ik zei ‘ik wil naar binnen’ en dat hebben we gedaan. Ik reed daarna ook nog de snelste ronde.”

Volgens Verstappen was Red Bull op de rechte stukken niet snel genoeg, wat erg frustrerend was voor Verstappen.

“Gedurende de hele race zag ik de Ferrari’s en de Mercedessen zodra we het rechte stuk opgingen, weer verdwijnen. Dit was het maximaal haalbare vandaag, we verloren heel veel op de rechte stukken, wat je ook kon zien toen Lewis mij voorbij kwam. Wij hadden geen kans op dit circuit. Het is erg lastig, maar het positieve is dat tijdens de eerste tien, vijftien ronden van de stint we competitief zijn, maar dan vraag je teveel van de banden. Vooral omdat de balans niet was zoals in Mexico”.

Indien er niets verbetert in de loop van de komende anderhalve week dan verwacht Verstappen dat ook de laatste race van het seizoen, die in Abu Dhabi wordt verreden, erg moeilijk zal worden.

“Tja, daar zijn ook lange rechte stukken. Als ze de motor niet opschroeven, zullen we ook daar niet veel uit kunnen halen. Maar het is toch de laatste race, dus dat kunnen we met vuurwerk afsluiten. We gaan vol gas!”

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België