Verstappen niet ongerust door motorprobleem: “Ik heb er vertrouwen in”

12 maart 2017 — Max Verstappen laat zich niet afleiden door de motorproblemen die hij en Red Bull kenden tijdens de laatste testdag.


Door een probleem met de turbo moest Verstappen zich beperken tot 71 ronden. Desondanks liet Verstappen de tweede snelste tijd noteren, al was dat wel op 0,8 seconde van Kimi Raikkonen in de Ferrari.

Ondanks de motorproblemen bekijkt Verstappen het positief. Verstappen verwacht dat Renault het probleem dat zich voordeed eenvoudig kan oplossen.

“Ik maak me niet al te veel zorgen,” aldus Verstappen. “Daarvoor dienen tests, om onderdelen te testen. Ik heb vertrouwen in Renault. Ze kunnen de problemen oplossen tegen Melbourne. Het is geen al te groot probleem.”

Pas in Melbourne zal Red Bull, net als al de overige teams, een eerste indee krijgen van waar het zich bevindt.

“We moeten afwachten tot Melbourne om te zien waar we staan. Het belangrijkste voor ons is om de balans van de wagen te verbeteren. Dat is gebeurd maar het kan nog beter. De performance was niet al te slecht. We willen verbeteren maar momenteel is het best oké. Zelfs al waren we tijdens de test iets sneller, we willen ons altijd verbeteren,” besluit Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België