Verstappen: “Ongelooflijke race”

13 november 2016 — Max Verstappen en een nat circuit, het lijkt de perfecte combinatie. Tijdens de GP van Brazilië wist Max Verstappen opnieuw naar het podium te rijden, na een knappe inhaalrace.


Max Verstappen wist in het begin van de race Nico Rosberg voorbij te gaan. Even zag het ernaar uit dat Red Bull een verkeerde bandenstrategie hanteerde tijdens de GP van Brazilië. Max Verstappen kwam als zestiende te liggen, maar stond op het einde van de race toch op het podium.

“Het was een ongelooflijke race”, vertelt Max direct na de race op het podium en tegenover Verstappen.nl. “Er waren rode vlaggen en het waren heel moelijke omstandigheden, met name bij het opkomen van het rechte stuk. Ik kon bij de tweede herstart Nico Rosberg inhalen en ik bevond me in een hele goede positie. Daarna had ik een heel moeilijk moment: ik blokkeerde alle vier de wielen en ging dwars, maar gelukkig hield ik de auto uit de vangrail en kon ik tweede blijven. Daarna wisselden we naar intermediates, maar daarna ging het harder regenen, dus dat hielp niet echt. Maar daarna heb ik een paar goede inhaalmanouevres kunnen laten zien, en om dan op het podium te eindigen is een geweldig resultaat. Ik had het niet verwacht, maar ik ben er superblij mee.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België