Verstappen ontsnapt aan bestraffing na incident eerste oefensessie

24 mei 2018 — Max Verstappen is ontsnapt aan een bestraffing na een incident dat zich voordeed tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Monaco.


De Nederlander ging rechtdoor in de eerste bocht en reed vervolgens achteruit terug op het circuit. Op het moment dat Verstappen achteruit reed sneed een Ferrari de bocht af en de wedstrijdleiding had dan ook haar twijfels of Verstappen op een veilige manier achteruit terug op de baan was gereden.

Verstappen kwam uitleg geven aan de stewards en nadat die hem gehoord hadden en de beelden hadden bekeken werd geoordeeld dat Verstappen achteruit de baan was gekomen en dat zonder de veiligheid van de andere rijder sin het gevaar te brengen. Op het moment dat Verstappen terug op de baan probeerde te rijden werden de andere rijders met een dubbele gele vlag gewaarschuwd.

Geen bestraffing dus voor Verstappen die mag blijven hopen op een eventuele polepositie en overwinning in Monaco. De Nederlander reed tijdens de eerste oefensessie immers de tweede tijd, achter teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België