Verstappen over de eerste race: “Het was saai, ik zou de tv uitgeschakeld hebben”

26 maart 2018 — Max Verstappen was niet te spreken over het gebrek aan inhaalmogelijkheden tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. Als hij zelf naar de race zou gekeken hebben dan zou hij de tv uitgeschakeld hebben.

De GP van Australië was als openingsrace van het nieuwe seizoen niet meteen een spektakelstuk waarin we het ene na het andere inhaalmanoeuvre zagen. Dankzij de virtuele safety car, en vervolgens de volwaardige safety car, kregen we wel nog wat te zien.

Verder was het opmerkelijk vaak treintje rijden waarbij we verschillende wagens achter elkaar zagen maar er tegelijkertijd geen inhaalpogingen werden ondernomen.

Volgens Max Verstappen, die zelf rondenlang achter Fernando Alonso reed, is de reden eenvoudig: inhalen was zo goed als onmogelijk. Verstappen meent dan ook dat het maar een saaie race was, zowel voor de rijders als de fans.

“Het was zoals in Monaco,” vertelde Verstappen tegen diverse media op zondag. “Zelfs wanneer je een seconde of anderhalve seconde sneller bent kan je niet passeren. Als kijker zou ik de tv uitgeschakeld hebben. Tot er iets verandert zal het zo blijven.”

“Moeten ze het circuit aanpassen? Ik denk dat ze vooral iets aan de wagens moeten doen. In het verleden was inhalen hier geen probleem,” aldus Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België