Verstappen over onzekere F1-toekomst Red Bull: “Ik moet me geen zorgen maken”

29 september 2015 — Max Verstappen maakt zich, ondanks de onzekerheid over de F1-toekomst van Red Bull en Toro Rosso, voorlopig geen zorgen over zijn eigen F1-toekomst


Red Bull blijft maar herhalen dat het overweegt om de Formule 1 te verlaten indien het niet voor een competitieve motor beschikt in 2016. De onderhandelingen met Ferrari lijken ook niet echt vlot te verlopen, waarop Red Bull langs allerlei kanten druk probeert uit te oefenen, waaronder ook het opnieuw dreigen met een vertrek uit de F1. Het doet ook vragen rijzen over de toekomst van Verstappen.

Verstappen zelf maakt zich echter geen zorgen: “Ik denk niet dat dat nodig is.”

“Ik weet niet wat er gaat gebeuren en wat er achter de schermen besproken wordt, maar mijn gevoel zegt dat Red Bull en Toro Rosso volgend jaar gewoon op de grid staan. Er wordt van alles gezegd, maar dat kan ook een beetje bij het spel horen,” aldus Max Verstappen tegenover ‘De Telegraaf’.

Verstappen heeft een langdurig contract met Red Bull, dat de Nederlander momenteel bij haar zusterteam Toro Rosso laat rijden. Indien Red Bull echter beslist om de F1 te verlaten is Verstappen meteen ook zijn racezitje bij Toro Rosso kwijt, al zullen de overige teams dan wel allemaal in de rij staan om Verstappen een contract aan te bieden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België