Verstappen: “Perez zal helpen om Mercedes onder druk te zetten”

19 december 2020 — Max Verstappen denkt dat de komst van Sergio Perez naar Red Bull de Oostenrijkse formatie zal helpen om Mercedes constant onder druk te zetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing)

Gisteren maakte Red Bull de komst van Sergio Perez naar Milton Keynes wereldkundig. Ze zijn echter niet over één nacht ijs gegaan. De beslissing viel pas na een grondige analyse van de prestaties van Alex Albon, en dan vooral tijdens de tweede helft van het seizoen, ten opzichte van Max Verstappen.

“Het gaat er meer over dat we een tweede auto zullen hebben die in staat is om de hele race wat druk te zetten,” aldus Verstappen.

“Bijvoorbeeld in Abu Dhabi was Alex tegen het einde er vrij kort bij. Meestal probeert Mercedes voor een extra stop te gaan of iets dergelijks en dan kom ik in moeilijkheden, omdat meestal als we dit jaar competitief waren ik de enige auto was die hen probeerde te verslaan en iets anders probeerde te doen.”

“Maar zij kunnen steeds met een auto de gewenste strategie gebruiken omdat ze me altijd met een auto onder controle hebben. Dan is het moeilijk om met hen te vechten.”

“Ik hoop dat Checo ten eerste de man zal zijn die het hele team voorwaarts duwt maar ook mij scherp houdt, dat is altijd leuk. Het is opwindend om een teamgenoot te hebben die je wat onder druk zet.”

“Hopelijk kunnen we, als we van bij het begin een wat competitieve auto hebben, het hen wat moeilijker maken om beslissingen te nemen.”

Verstappen laat ook weten dat hij met het management gesproken heeft over de rijderskeuze voor 2021 en hij heeft naar eigen zeggen eerlijk zijn mening gegeven.

“Natuurlijk hebben we erover gesproken en ik heb eerlijk mijn mening gegeven,” gaat Verstappen verder.

“Ik denk dat het wel duidelijk was dat het gedurende het hele jaar soms wat moeilijk was voor Alex. Eerlijk gezegd is hij een geweldige jongen en ik ben blij dat hij nog steeds deel uitmaakt van het team.”

“Maar uiteindelijk zijn het Helmut Marko, Christian Horner en Dietrich Mateschitz die de beslissingen nemen. Ik wist het natuurlijk al iets eerder maar dat maakt uiteindelijk niets uit.“

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België