logo
 

Verstappen: “Petrov is niet goed genoeg”

11 december 2010 — Voormalig F1-rijder Jos Verstappen verklaarde zopas dat hij van mening is dat de Russische rijder Vitaly Petrov doorheen het seizoen wel vaker te veel fouten maakte.

Vitaly Petrov is in de ogen van Jos Verstappen de slechtste debutant die de sport zich maar kon inbeelden in 2010. In vergelijking met teamgenoot Robert Kubica had de Rus totaal geen waarde.

Alles begon al tijdens de winterstop die voorafging aan seizoen 2010. Petrov beloofde toen een bedrag mee te nemen naar Renault alwaar hij in ruil het zitje naast Kubica zou krijgen. Uiteindelijk diende het Russische Lada met Renault in zee te gaan om de samenwerking tussen Renault en Petrov te versterken. Ook president Poetin droeg zijn steentje via de media bij.

Als je dan al mag debuteren in de F1, dan weet je dat het de bedoeling is om jezelf op positieve wijze in de kijker te rijden. Tijdens de finale van het seizoen wist Petrov niet slimmer te zijn dan tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso gedurende meerdere ronden achter zich te houden. Waar is de tijd dat men de titelkandidaten een eerlijk gevecht om de titel gunde? Waar is de tijd dat de toeschouwers op een beslissend duel konden rekenen. Vitaly Petrov zal ons vast het antwoord niet kunnen geven. Dus doet Verstappen het maar.

“Petrov was de slechtste nieuwkomer en de slechtste rijder in het algemeen. Los van de finale maakte hij sowieso nog heel wat andere fouten. Ofwel verknoeide hij zijn start, ofwel parkeerde hij zijn wagen in de muur. De vergelijking is misschien niet fair maar het verschil met Kubica was er in 2010 wel duidelijk. Het verschil was trouwens veel te groot”, aldus de Nederlander.

image

Geschreven door Manuel Houben

Categorieën: Vitaly Petrov

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië