Verstappen: “Podiumplaats in Spanje laat het beste vermoeden voor Monaco”

20 mei 2018 — Max Verstappen werd op het circuit van Zandvoort begroet door heel wat landgenoten. Een ontspannen Verstappen maakte naast de demo's en handtekeningsessies ook tijd om even terug te blikken op het seizoen tot dusver en vooruit te blikken naar de volgende race in Monaco.

No #F1 this weekend? ߤ”These Bulls still know how to find a track ߘp߇Ӱ߇Ѱߤ™ #ߓ·: @redbullned #RaceDagen #Zandvoort #Netherlands #DanielRicciardo #MaxVerstappen #DavidCoulthard #RedBull #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

En die race in Monaco is een thuisrace voor Verstappen, de Nederlander woont immers al enige tijd in het prinsdom. Verstappen weet als geen ander dat de minste fout in Monaco genadeloos wordt afgestraft. De voorbije jaren belandde hij immers al enkele keren in de vangrails.

Volgend weekend wil Verstappen echter beter doen. De sterke prestatie en podiumplaats in Spanje zorgde voor vertrouwen bij Verstappen.

“In Barcelona waren we in de laatste sector, waar veel langzame bochten voorkomen, ontzettend snel”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “In Monaco komen die heel veel voor. Er zijn ook minder rechte stukken waar Mercedes en Ferrari voordeel kunnen behalen. Normaal gezien zijn we in Monaco dus altijd competitief. Zeker nu we een goede auto hebben maken we meer kans.”

Tijdens geen enkel raceweekend is de kwalificatie echter nog belangrijker dan in Monaco en laat dat nu net de voorbije raceweekends het zwakke punt van Red Bull geweest zijn. Red Bull beschikt met haar Renault-motor niet over extra pk’s die het kan aanspreken tijdens de kwalificatie. Op het stratencircuit van Monaco zou die handicap tijdens de kwalificatie echter een stuk minder moeten zijn.

“Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de kwalificatie verloopt. Het is namelijk moeilijk om de banden op dat circuit op te warmen. Als we een goede balans kunnen vinden, hebben we een goede kans. Ik kijk er in ieder geval naar uit en ben heel benieuwd hoe het zal gaan,” aldus Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België