Verstappen: “Red Bull loopt met haar motor steeds twee races achter”

07 augustus 2018 — Volgens Max Verstappen kan je de motorsituatie van Red Bull Racing het best omschrijven als "constant twee races achterstand'.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Wanneer er nieuwe onderdelen zijn dan gaan ze uiteraard eerst naar het fabrieksteam,” aldus Verstappen in Hongarije. “Dat is ook logisch, maar het is jammer voor ons.”

“Je weet gewoonweg dat bij Ferrari en Mercedes nieuwe onderdelen meteen geïntroduceerd worden. Vervolgens hebben ze voor één of twee races een voordeel, alvorens ook de anderen de stap vooruit zetten.”

“We lopen altijd twee ronden achter,” besloot Verstappen.

Het doorontwikkelen van de motor en het nadeel dat Red Bull ondervindt met de Renault-motor wordt ook nog eens scherp gesteld door het feit dat Red Bull met een andere fabrikant werkt op het vlak van olie en smeermiddelen. Bij Red Bull gebruiken ze immers ExxonMobil terwijl Renault en McLaren BP Castrol gebruiken. Dat zorgt ervoor dat er extra testwerk moet gebeuren om de betrouwbaarheid te kunnen garanderen.

Verstappen is echter tevreden dat er nu duidelijkheid is dat de overstap naar Honda wordt gemaakt, al zal die keuze uiteraard dit seizoen nog voor strubbelingen met huidig motorpartner Renault zorgen.

“Nu het zeker is dat je de switch maakt naar Honda zal dat dit seizoen niet in ons voordeel uitdraaien, laat het ons zo stellen,” aldus Verstappen. “Zo gaan de dingen nu eenmaal en je moet dat aanvaarden.”

“Ik hoop echter dat we de wagen goed zullen doorontwikkelen. De motor is een veel moeilijker verhaal.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België