Verstappen, Ricciardo en Sainz krijgen eveneens gridpenalty

01 september 2017 — Naast Fernando Alonso zijn ook Max Verstappen,Daniel Ricciardo en Carlos Sainz Jr. zeker van een gridpenalty voor de Italiaanse GP.


Het regent gridpenalty’s in Monza. Nadat eerder al duidelijk werd dat Fernando Alonso een gridpenalty krijgt van minstens 35 plaatsen zijn nu ook de gridpenalty’s van Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz Jr. officieel bevestigd.

Verstappen krijgt een gridpenalty van 15 plaatsen voor het wisselen van de interne verbrandingsmotor en de MGU-H. Verstappen start daardoor in het beste geval als zestiende, al zou hij daarvoor wel op zaterdag tijdens de kwalificatie de snelste tijd moeten rijden, iets dat onmogelijk lijkt. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo krijgt een gridpenalty van 20 plaatsen voor het wisselen van de interne verbrandingsmotor, de turbolader en de MGU-H.

Tot slot kreeg ook Carlos Sainz een niet al te leuk verjaardagscadeau. Uitgerekend op zijn 23ste verjaardag kreeg Sainz een gridpenalty van tien plaatsen omdat op zijn Toro Rosso een nieuwe interne verbrandingsmotor werd geplaatst.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.Daniel RicciardoMax VerstappenRed BullToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België