Verstappen: “Ricciardo zal missen wat hij had”

03 januari 2019 — Er wordt wel eens gezegd dat je pas weet wat je mist al het echt weg is. Max Verstappen denkt dat Daniel Ricciardo volgend seizoen snel tot die conclusie zal komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Last race weekend with this dude as a teammate. Let’s make it one to remember @danielricciardo ߒʰߏ» #AbuDhabiGP

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Afgelopen zomer kwam er een einde aan de speculaties rond de toekomst van Daniel Ricciardo. De Australiër zal in 2019 en 2020 uitkomen voor het team van Renault en dat was voor velen een verrassende keuze.
Hoewel het niet altijd rozengeur en maneschijn was hadden Verstappen en Ricciardo een goede relatie als teamgenoten en dat blijft iets wat niet veel voorkomt in de Formule 1. Verstappen zal zijn teamgenoot naar eigen zeggen niet echt missen maar hij denkt wel dat de Australiër het team zal missen dat hij achterlaat.
“Op persoonlijk vlak zal ik hem niet missen maar het was wel fijn en leuk om hem als teamgenoot te hebben,” aldus Verstappen.
“Dat gebeurt niet zo vaak en misschien komt het ook niet meer voor. Maar of ik hem echt ga missen? Ik denk dat Daniel zal missen wat hij hier had.”
Onder de kenners wordt reikhalzend uitgekeken naar wat het nieuwe huwelijk tussen Red Bull en Honda als resultaat zal hebben. De recente geschiedenis van Honda in de Formule 1 spreekt niet in hun voordeel maar Verstappen is er zeker van dat het goed komt.
“De hele houding van Honda en wat hun plannen zijn verschilt erg van wat we gewend waren van Renault. We moesten Renault altijd achter de veren zitten, het moest altijd van ons komen en werden dan vervolgens genegeerd. Nu is het omgekeerd en zijn wij het die gepusht worden om hen van nieuwe onderdelen te voorzien.”
“Ze hebben versnellingsbakken en andere dingen, die niet gemakkelijk te bouwen zijn, nodig van ons. Honda wil altijd maar testen, testen ,testen. Ze doen meer kilometers dan ik op het circuit.”
“Het zal misschien niet voldoende zijn om op elke baan competitief te zijn maar we willen stappen zetten en vanaf 2020 willen we meedoen voor de titel,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België