Verstappen: “Singapore is een wake-upcall voor Red Bull”

24 september 2019 — Max verstappen laat weten dat Red Bull de GP van Singapore moet beschouwen als een wake-upcall, dit nadat het team afgelopen weekend de eigen verwachtingen niet kon inlossen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

De voorbije twee races in Spa en Monza stonden voor Red Bull vooral in het teken van de schade te beperken. De twee legendarische circuits liggen de bolide van de Oostenrijkse formatie niet goed door het feit dat veel vermogen er een rol van levensbelang speelt.

De GP van Singapore stond echter al geruime tijd met stip aangeduid in Milton Keynes want op het Marina Bay-circuit zijn de races onvoorspelbaar en paardenkrachten zijn er van minder belang.

Na de kwalificaties vonden we Max Verstappen echter op een enigszins teleurstellende vierde plaats terug op de grid maar de Nederlander wist op zondag toch nog de laatste podiumplaats uit de brand te slepen.

Verstappen was na afloop van de race best tevreden met zijn podiumplaats maar kon toch moeilijk wegsteken dat hij zich veel meer had voorgesteld van zijn reis naar Singapore.

“Het was niet goed genoeg”, zei Verstappen. “We kwamen hier om te winnen en dat hebben we duidelijk niet gedaan.

“Ik zou zeggen dat het een kleine wake-upcall is. Ik zou zeggen dat dit vanaf Oostenrijk onze slechtste race is op het gebied van prestaties waar we echt een goed resultaat verwacht hadden.”

“Ik heb een paar ideeën waarom het mis ging, dus we gaan ze allemaal analyseren en kijken of we in Sotsji al beter kunnen zijn.”

“De layout is voor ons niet geweldig, maar je kunt duidelijk zien of de auto in de bochten werkt of niet.”

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België