Verstappen start voorlaatste en hoopt op regen

28 mei 2016 — Max Verstappen hoopt dat het op zondag tijdens de race gaat regenen, nadat hij zichzelf uitschakelde in Q1 en dus als voorlaatste moet starten.


Max Verstappen beleefde, na zijn overwinning in Spanje, een dramatische kwalificatie in Monaco. Tijdens zijn eerste snelle ronde raakte hij de muur in de Piscine bocht, waardoor zijn ophanging brak en een bocht later tot stilstand kwam. Nog voordat hij een snelle tijd op de tabellen kon zetten, zat de kwalificatie van Verstappen er al op.

“Ik ging iets te vroeg de bocht in, raakte de muur, brak de ophanging en eindigde in de muur”, verklaart de jonge Nederlander. “Tijdens mijn eerste snelle ronde voelde ik meer zelfvertrouwen dan tijdens alle andere ronden. Ook de balans van de wagen voelde beter aan. Mijn tweede sector was twee à drie tienden sneller en alles leek goed te komen. Maar misschien onderschatte ik de hoeveelheid grip, waardoor ik te snel instuurde en de muur raakte.”

Verstappen staat voor een moeilijke opdracht tijdens de race. Hij moet immers als één na laatste vertrekken. “Hopelijk zal het weer me wat helpen morgen, maar het zal zeer moeilijk worden.”

Op dit moment worden er regenbuien voorspeld op zondagnamiddag in Monaco.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België