Verstappen tevreden met vierde plaats: “Snelheid is veelbelovend”

29 april 2019 — Max Verstappen finishte de race in Azerbeidzjan als vierde, de plaats waarop hij ook mocht starten. De Nederlander blikt echter tevreden terug op zijn race en meent dat de snelheid veelbelovend is.


Bij de start verloor Verstappen een plaats aan Sergio Perez. Verstappen slaagde er pas enkele ronden later in om de vierde positie te heroveren, al had hij daar zijn reden voor.

“Ik verloor wat tijd achter Pérez, maar ik wilde in de eerste ronde geen risico nemen,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Ik kon ook niet laat remmen, omdat ik een auto voor me had. Dat was jammer, maar ik denk dat onze snelheid op de medium band vervolgens goed was. We reden het gat naar de top drie dicht en liepen volgens mij zeven of acht seconden in. Dat is veelbelovend.”

Tegen het einde van de race mocht Verstappen zijn eventuele ambities op het nog veroveren van een podiumplaats opbergen. Door een virtuele safety car, veroorzaakt door het uitvallen van teamgenoot Gasly, verloor Verstappen immers alle temperatuur uit zijn banden.

“Na de virtual safety car had ik geen temperatuur meer in mijn banden, iets dat hier bepalend is. Die kreeg ik er ook niet meer in, en dan ga je geen risico nemen om het gat weer proberen te dichten. We besloten hierop om die vierde plek binnen te halen. P4 is wel weer redelijk goed,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België