Verstappen: “Als Red Bull wil dat ik blijf dan moeten ze mij een betere wagen geven”

21 augustus 2017 — Max Verstappen zegt dat zijn team, Red Bull, het de komende 18 maanden beter zal moeten doen om hem bij het team te houden.


De Nederlander Max Verstappen kende een frustrerende eerste helft van het seizoen met Red Bull door problemen met de betrouwbaarheid. De jonge Nederlander staat onder contract tot het einde van 2019 en teambaas Christian Horner heeft het vertrouwen dat zijn rijder niet verleid zal worden door Ferrari of Mercedes.

“Ik heb altijd gezegd dat er geen reden is om te vertrekken wanneer de wagen competitief is”, zei Verstappen tegenover Autosport. “Op dit moment staan we niet waar ik wil staan, maar dat wil niet zeggen dat je meteen moet opgeven. Je moet hard werken. Maar na twee of drie jaar zonder verbetering, dat zou een ander verhaal zijn. We zijn hard aan het werk om te verbeteren, maar na volgend jaar zullen we zien wat er gebeurt. “

Verstappen beseft dat de vorm van Red Bull niet beter is geworden door de problemen bij Renault, die nog steeds een krachtbron levert die minder vermogen heeft als die van Ferrari en Mercedes. Hij vindt het dan ook moeilijk om te voorspellen hoe zijn team het zal doen op snelle circuits zoals Spa en Monza.

“Elke race is wat anders en dat verbaast me. Op circuits met niet al te veel rechte stukken zijn we redelijke dichtbij, zo’n drie tienden. Met slechts een aantal rechte stukken zijn we verder weg van de concurrentie, dus weet ik niet wat ik moet verwachten van de komende races.”

“Het zal lastig worden om te strijden tegen Ferrari en Mercedes. Het wisselt elk weekend tussen Ferrari en Mercedes. Ik verwacht dat Mercedes erg sterk zal zijn in Spa. Ze hebben immers nog steeds de beste krachtbron, maar het ligt dicht bij elkaar tussen de twee teams.”

Omdat Renault geen grote update meer verwacht, is het volgens Verstappen belangrijk om het chassis te verbeteren om stappen te zetten met Red Bull. “We blijven verder ontwikkelen, maar dat doet elk team. We moeten er dus voor zorgen dat we het iets sneller doen en iets beter natuurlijk. Op vlak van de motor is er niet veel op komst in vergelijking met de andere teams. We moeten er dus voor zorgen dat de wagen op zich in de juiste richting gaat.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië