Verstappen: “Tot China wachten om te weten waar we echt staan”

23 maart 2019 — Max Verstappen laat weten dat hij nog een aantal races wil wachten alvorens zich een beeld te vormen van de mogelijkheden van de nieuwe combinatie Red Bull-Honda.


Red Bull-Honda heeft alvast zijn start niet gemist in Melbourne, Max Verstappen gaf zelfs de gedoodverfde favorieten van Ferrari het nakijken en beklom samen met de Mercedes-rijders het podium. Dat was ook Mercedes-teambaas Toto Wolff niet ontgaan en hij liet weten dat Red Bull-Honda iets wordt om in de gaten te houden.

Verstappen laat zich echter niet gek maken en onder het motto van “één zwaluw maakt de lente niet” wil hij nog wachten tot de GP van China om zich een duidelijk beeld te vormen van zijn team.

Hij kijkt alvast uit naar de GP van Bahrein en hoopt dat ze het goede resultaat van Melbourne kunnen bevestigen.

“Ik hou van het circuit en de overgang van licht naar donker maakt het altijd tot een uitdaging om de balans van de auto juist te krijgen. Dat maakt het altijd tot een interessant weekend,” laat Max weten in de preview van Red Bull.

“Je weet nooit echt waar je staat wanneer je aan de kwalificaties begint want je hebt je niet optimaal kunnen voorbereiden omdat de omstandigheden anders zijn dan tijdens de vrije trainingen.”

“De middelste sector, de meest technische, is het beste deel van het circuit. Ik hoop dat het ook dit jaar weer goed is om te racen.”

Het Nederlandse wonderkind was natuurlijk opgetogen over zijn openingsweekend in Melbourne maar hij bekijkt het naar eigen zeggen race per race.

“Het seizoen beginnen met een podium in Australië is heel positief maar het is wel een atypisch circuit. We mogen ons dus niet laten vangen en ik denk niet dat we voor China echt zullen weten waar we echt staan,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België