Verstappen tweede tijdens kwalificatie: “Het was erg leuk in de regen”

02 september 2017 — Max Verstappen leek even op weg naar een stunt tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië. Tijdens Q3 had Verstappen de snelste tijd achter zijn naam staan maar uiteindelijk dook Hamilton daar nog onder. Verstappen is echter tevreden over zijn kwalificatie, ook al start hij morgen niet van op de tweede plaats.


“Het was best een goede kwalificatie, alles werkte prima”, vertelde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Tijdens Q3 was ik niet zo blij met de auto als in Q1 en Q2: ik gleed meer en kon vooral in de laatste sector geen grip vinden. Mijn laatste ronde was goed.”

Even leek Max Verstappen op weg naar de ‘polepositie’ voor de Italiaanse GP, ook al had hij nog een gridpenalty te incasseren, de Nederlander had immers de voorlopige besttijd achter zijn naam staan.

“Ik hoorde via de boordradio dat ik op polepositie stond en mijn engineer vertelde mij m’n sectortijden. Maar ik zei hem daarmee te stoppen en te vertellen wat Lewis aan het doen was. Hij was degene om te verslaan.”

Dat lukte uiteindelijk niet maar Max Verstappen is zeer tevreden over hoe zijn kwalificatie is verlopen.

“Om op een seconde achterstand te staan, met het pakket dat we hebben, is een erg goed resultaat. Het was leuk om in de regen te rijden. Ik ben ook blij dat we de kwalificatie vandaag hebben gereden en niet morgen op een droge baan, want anders had ik mij niet als tweede weten te kwalificeren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië