logo
 

Verstappen verliest kostbare tijd na crash: “Ik wilde iets te snel gaan”

07 juli 2018 — Voor Max Verstappen verliep de tweede oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië niet van een leien dakje. De Nederlander verloor de controle over zijn Red Bull en crashte. Verstappen verloor daardoor heel wat kostbare tijd en kon geen tijd neerzetten.


“Ik denk dat ik te snel wilde gaan op de harde band, dus ik verloor de controle over de auto,” zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website. “Helaas beschadigde ik de rechter achterkant van de auto door de manier waarop ik de muur raakte. Uiteindelijk is het niet ideaal om de tweede vrije training te verliezen, maar het gevoel dat ik hiervoor had was eigenlijk best goed. Qua balans zitten we er niet ver van af. We verliezen alleen veel tijd op de rechte stukken.”

Verstappen gaat er vanuit dat hij tijdens de rest van het weekend kan profiteren van het feit dat hij wat meer setjes banden over heeft.

“Ik voel mij altijd goed op deze baan. Natuurlijk is het beter om veel te rijden, maar ik heb in de eerste vrije training al veel vertrouwen opgedaan met de harde band en de snelheid was goed. Het lijkt erop dat we niet voor pole positie kunnen vechten, al zullen we natuurlijk gewoon ons best doen morgen. Ik heb tenminste nog twee sets softs over, dus dat is positief.”

Black Friday Summer Edition

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië