logo
 

Verstappen verschalkt door de klok: “Tweede plaats was mogelijk geweest”

23 juli 2016 — Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije tevreden zijn met een vierde tijd. De Nederlander werd tegen het einde van de kwlaificatie verschalkt door de klok.


Uitdagende omstandigheden waren het tijdens de kwalificatie op de Hungaroring. Verstappen wist zich echter probleemloos door Q1 en Q2 te worstelen, de twee meest verraderlijke sessies. Het venijn zat hem voor Verstappen echter duidelijk in de staart.

Toen al de wagens voor een ultieme snelle ronde op weg waren naar het rechte stuk langs start-finish kwam Verstappen vast te zitten achter Valtteri Bottas. De Nederlander geraakte niet voorbij de Fin en kwam een fractie van een seconde te laat over de lijn om aan zijn ultieme snelle ronde te kunnen beginnen.

“In de eerste run van Q3 maakte ik bij het aanremmen van de eerste bocht nog een foutje”, vertelt Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Maar verder zag het er goed uit, dus ik dacht: in de tweede run komt het goed. Helaas kwam ik net te laat over de streep. Ik heb nog wel even goed doorgereden ook al hing de vlag al uit, en de eerste sector was alweer een stuk beter. Maar helaas kon ik ‘m dus niet afmaken.”

Verstappen was dan ook enigszins teleurgesteld als beseft hij ook dat de punten pas morgen worden uitgedeeld.

“Het is wel jammer, want we hadden voor de tweede plaats kunnen vechten. Maar morgen is de race, daar krijg je de punten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België