Verstappen verwacht grote stap vooruit dankzij Ferrari-motor

07 januari 2016 — Max Verstappen is er van overtuigd dat Toro Rosso in 2016 door de Ferrari-motor in vergelijking met de concurrentie een serieuze stap vooruit kan zetten.


Toro Rosso moest net als Red Bull op zoek naar een nieuwe motorleverancier voor het seizoen 2016. Bij de Italiaanse renstal werd teruggekeerd naar een ouwe liefde: Ferrari. Ferrari was van 2007 tot en met 2013 al eens motorleverancier van Toro Rosso.

Komend seizoen zal Toro Rosso echter niet over identiek dezelfde krachtbron als het fabrieksteam van Ferrari beschikken. Er werd een akkoord bereikt dat stelt dat Toro Rosso met de 2015-motor mag rijden. Ondanks het feit dat deze motor dus een jaartje ouder zal zijn de motoren die de andere teams zullen gebruiken, verwacht Verstappen in vergelijking met de Renault-motor van 2015 wel een serieuze stap vooruit.

“Ik denk dat we, in verhouding met andere teams die reeds een motor van Ferrari of Mercedes hebben, een grotere stap vooruit zullen zetten,” zei Verstappen tegenover Autosport. “Ik denk niet dat ze zoveel potentieel in de motor zullen vinden in vergelijking met wat wij zullen winnen.”

“De Ferrari-motor betekent voor ons een serieuze verbetering en gaat ons zeker vooruit helpen. Hopelijk is onze wagen opnieuw goed. Dat moet je echter altijd afwachten en weet je pas tijdens het eerste raceweekend,” besluit Verstappen.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image