Verstappen verwacht moeilijk weekend in Canada: “Ferrari zal sterker zijn”

03 juni 2019 — Max Verstappen bereid zich voor op een moeilijk raceweekend in Canada. Volgens de Nederlander zal hij in zijn Red Bull RB15 meer tegenstand van Ferrari ervaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Het circuit in Montreal is redelijk uitdagend, ook al lijkt het hoofdzakelijk uit rechte stukken te bestaan,” aldus Max Verstappen in de preview Red Bull Racing op de GP van Canada.

“De chicanes en de manier waarop je de kerbstones neemt is erg belangrijk omdat je anders heel wat nadelen ondervindt wanneer je een fout maakt.”

Een kleine fout kan er volgens Verstappen immers voor zorgen dat je een groot deel van je ronde om zeep helpt.

“Alles is met elkaar verbonden links naar rechts en rechts naar links, indien je een fout maakt is heel het vervolg verknoeid.”

“Het is zeker en vast een leuk circuit, je kan er ten minste inhalen en ik geniet ervan om er te zijn.”

Het Circuit Gilles Villeneuve kenmerkt zich door erg lange rechte stukken waarbij motorvermogen en een hoge topsnelheid zeer belangrijk zijn. Laat dat net twee punten zijn die in de kaart spelen van Ferrari. Verstappen verwacht in Canada dan ook meer tegenstand van Ferrari.

“Ik verwacht dat Ferrari in Canada competitiever zal zijn,” aldus Verstappen. “Het zal voor ons dan ook waarschijnlijk moeilijker zijn, maar zoals altijd zullen we het maximale proberen uithalen voor ons resultaat,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België